Rusya'dan Halep sivilleri için koridor

Rusya Suriye'nin Halep şehrindeki sivillerin tahliyesi için güvenli koridor oluşturacak.

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan Halep sivilleri için koridor
Rusya, Halep'teki sivillerin ve silahlı grupların tahliyesi için koridor oluşturacak
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Halep'teki sivillerin ve silahlı grupların tahliyesi için koridor oluşturacaklarını, savaşçılar arasında ılımlı-radikal ayrımı gözetmeyeceklerini belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, uzun süredir Suriye rejiminin kuşatması altında bulunan Halep'teki sivillerin ve silahlı grupların tahliyesi için koridor oluşturacaklarını duyurdu.
Şoygu, katıldığı bir televizyon programında Suriye hükümetiyle birlikte kuşatma altındaki Halep'teki insanların tahliyesi için dört koridor oluşturacaklarını, bunlardan üçünün sivillerin kullanımı için, birinin ise Kastillo yolu yönünde, silahlı grupların kenti boşaltması için tahsis edileceğini söyledi.
Operasyonun sivillerin kurtarılmasını hedeflediğini belirten Şoygu, tüm savaşçıların da Halep'ten ayrılmasına izin vereceklerini çünkü Rusya'nın ABD'den ılımlı ve radikal muhalifleri ayırt etmekte kullanılabilecek bilgi almadığını söyledi.

Şoygu, insani yardım kuruluşlarını da operasyona destek vermeye çağırdı.

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Yunan ITV kanalına verdiği demeçte üç ay içinde silahlarını bırakarak teslim olacak muhalifler için genel af ilan ettiklerini duyurdu. Esed, altıncı yılına girilen iç savaşta daha önce de çok defa af ilan etmişti. Rejimin bu adımı, muhalif gruplar tarafından psikolojik savaş taktiği olarak yorumlandı.

2011'de başlayan iş savaştan önce sanayinin başkenti olarak görülen Halep, rejim ve muhalifler arasında bölünmüş durumda. Halep'in rejim güçleri tarafından uzun süredir kuşatma altında tutulan doğu kısmında 350 bin kişinin yaşadığı belirtiliyor.

Yorumlar