Rus jetleri pazar yerini vurdu

Suriye'de sivil katliamlara devam eden Rusya bugün de bir sivil alanı vurdu. İdlib'de pazar yerini vuran Rus jetleri 8 sivilin ölümüne yol açtı

Google Haberlere Abone ol
Rus jetleri pazar yerini vurdu

Rus savaş uçakları İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yerine hava saldırısı düzenlendi. 8 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Savunma yetkilisi Abdülkerim Ahras, Rus savaş uçaklarının İdlib kentinin güneyinde muhaliflerin denetiminde olan Eriha ilçesinde pazar yerine saldırdığını söyledi. Rusların pazar yerini bombalaması sonucu 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 28 kişinin de yaralandığını belirten Ahras, ''Rus uçakları, Eriha'da pazar yerini bombaladı. Saldırıda sivil yerleşim yerinde de büyük hasar meydana geldi. Ruslar IŞİD yerine sivil yerleşim yerini yoğun bir şekilde bombalıyor'' dedi.

Olayda yaralananların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını aktaran Ahras, sivil savunma ekiplerinin bombardımanda yıkılan evlerin enkazı altında ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin araştırma yaptığını ifade etti.



ABD ve Rusya önceki gün yaptıkları ortak açıklamada, "Çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor. Türkiye’nin de tavrı bu noktada.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın anlaşmaya Rusya'nın uyup uymayacağı konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine, "Bakan Carter, Rusların anlaşmaya uyup uymadığını bekleyip görecek. Ancak belli miktar şüphe var" ifadesini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşerek, "Rusya’nın ve Suriye rejiminin ılımlı muhaliflere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip" edeceklerini bildirmişti.

Yorumlar