Ronaldo'dan Suriyeli çocuklara destek

"Save the Children"ın destekçisi olan Portekizli futbolcu, sosyal medya aracılığıyla tüm dünyanın dikkatini Suriyeli çocuklara çevirmeye çalıştı

Google Haberlere Abone ol
Ronaldo'dan Suriyeli çocuklara destek

Real Madrid ve Portekiz Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, sosyal medya aracılığıyla Suriyeli çocuklara destek içerikli bir fotoğraf paylaştı.

"Save the Children" adlı sivil toplum kuruluşunun destekçisi olan Ronaldo, Suriye'de 5. yılını dolduran iç savaşın en büyük mağdurları olan sığınmacı çocukları unutmadı.

Portekizli yıldız, futbol tutkunu olan Ayman adlı Suriyeli sığınmacı çocuğun fotoğrafını elinde tuttuğu bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Ronaldo'nun paylaştığı fotoğrafta, Suriyeli Ayman gibi 5 yaşında olan oğlu Ronaldo Junior'ı da yanına alması dikkat çekti. Babasının yanında oturan Ronaldo Junior, Suriyeli Ayman gibi elinde futbol topu ile poz verdi.

"Save the Children" adlı STK da Ronaldo'nun Suriyeli çocuklara verdiği destekle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Sosyal medyada 200 milyondan fazla kişiyle en fazla takip edilen sporcu olan Portekizli futbolcu Ronaldo, tüm dünyanın dikkatini bu savaşta acı çeken çocuklar üzerine çekmek için sosyal medyada böyle bir girişim yaptı" ifadelerini kullandı.

Ronaldo'nun yardımıyla Suriye'de savaştan etkilenen çocuklara yönelik dünyadaki ilginin daha da artmasını umduklarını vurgulanan açıklamada, "Ayman gibi çok fazla çocuk savaştan başka bir şey öğrenmedi. Suriye içinde 250 binden fazla çocuk, temel sağlık ve gıda ihtiyaçlarından ve içilebilir sudan yoksun bir şekilde yaşıyor" denildi.

"Save the Children"ın açıklamasında ayrıca 5 yaşındaki Suriyeli çocuk Ayman'ın hayatı şu sözlerle anlatıldı:

"Ayman, Suriye'de savaşın başladığı zamanda doğdu ve çatışmalar onun hayatında çok kötü etkiler yarattı. Ayman neredeyse hiç konuşmuyordu. O, hiç bir çocuğun görmemesi gereken şeylere tanık oldu. Ayman'ın ailesi Ürdün sınırına kaçarak, binlerce Suriyeli ailenin olduğu Za'atari'deki sığınmacı kampına gitti. Ailesi burada Ayman'ı Save the Children'ın çocuk bahçelerinden birine yazdırdı. Save the Children sayesinde Ayman yavaş yavaş konuşmaya başladı ve en çok sevdiği futbolun yardımıyla diğer çocuklarla diyalog kurabildi."

 

Yorumlar