Romanya Cumhurbaşkanı Filistin'de

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis Filistin'de Mahmut Abbas'ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Romanya Cumhurbaşkanı Filistin'de

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail ile iyi ilişkiler kurulabilmesi için İsrail'in yerleşim alanları inşasını durdurması, yerleşimcilerin faaliyetlerine son vermesi ve Filistin bölgelerine saygı gösterilmesi gibi kararlar alması gerektiğini söyledi.

Ramallah'taki başkanlık binasında Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Abbas, "İsrail ile iyi ilişkiler kurulabilmesi için İsrail'in yerleşim alanları inşasını durdurması, yerleşimcilerin faaliyetlerine son vermesi ve Filistin bölgelerine saygı gösterilmesi gibi kararlar alması gerekli" dedi.

"Ellerimizi adaletli ve hak temelli bir barış anlaşmasına uzatıyoruz. Biz aşırılık ve teröre karşıyız. Halihazırdaki durumun sürmesi imkansızdır" diye konuşan Abbas, Fransa'nın uluslararası kararlara göre iki devletli çözüm için bir uluslararası çalışma mekanizması oluşturulması yönündeki uluslararası konferans daveti ve Arapların barış girişimlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ise ülkesinin İsrail ile yan yana barış ve güven içinde yaşayacak bir Filistin devletini ve iki devletli çözümü desteklediğini ifade etti.

Iohannis, Abbas ile yaptıkları görüşmede Suriye'deki Filistinli mültecilerin durumlarını da ele aldıklarını kaydetti.

Eski Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, daha önce yaptığı açıklamada, Avrupa, ABD ve Arapları bir araya getirecek uluslararası bir konferansın hazırlıklarına başlayacaklarını duyurmuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar