Raid Salah yarın İsrail zindanlarına giriyor

Mescid-i Aksa Muhafızı Şeyh Raid Salah, Filistinlilere yaptığı çağrıda Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı daha etkin bir şekilde savunmaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Raid Salah yarın İsrail zindanlarına giriyor
Filistinliler arasında 'Aksa'nın Hocası' lakabıyla bilinen Raid Salah'ın özgürlüğü yarın İsrail tarafından elinden alınacak. 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın dokuz ay sürecek zindan hayatı yarın başlıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre; Şeyh Raid Salah, cezaevine girmeden üç gün önce Filistinlilere yaptığı çağrıda Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı daha etkin bir şekilde savunmalarını istedi.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Şeyh Raid Salah'ın avukatlarının temyiz başvurusunu reddetmiş fakat 8 Mayıs'ta başlayacak hapis cezasını 11 aydan 9 aya düşürmüştü.

Mavi Marmara aktivistlerinden Şeyh Raid Salah, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Pazar günü cezaevinde dokuz ay sürecek itikâfıma başlıyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı geride emanet bıraktığını belirten Şeyh Raid Salah, dualarda kendisinin de unutulmamasını istedi.

Şeyh Raid Salah, Filistinlileri Kudüs'e gelerek Mescid-i Aksa'yı Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı savunmaya çağırarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisiyle cezaevine gireceğini, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya vefalı olarak cezaevinden çıkacağını, çıkar çıkmaz da "Canım, kanım sana feda olsun ey Aksa" diye bağıracağını söyledi.

Yorumlar