PYD'nin Suriyeli Kürtlere baskısı sürüyor

Suriye'deki Kürt Ulusal Meclisi (ENKS) çatısı altında yer alan Suriye - Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Brimo: "Herhangi bir gerekçe gösterilmeden, S-KDP temsilcilerinin gözaltına alınması devam ediyor. Halep'in Afrin bölgesindeki parti sorumlumuz Abdullah Apo Türkiye ile temasta olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı ve halen bırakılmadı" dedi

Google Haberlere Abone ol
PYD'nin Suriyeli Kürtlere baskısı sürüyor

Suriye'deki Kürt Ulusal Meclisi (ENKS) çatısı altında yer alan Suriye - Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Nuri Brimo, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, Suriye Rejimi'nin ajandasına göre hareket ettiğini belirtti.

Brimo, "Rojava'daki (Suriye'nin kuzeyi) tüm geçiş noktaları ve askeri bölgelere PYD'nin silahlı güçleri el koydu. Amaçları bölgedeki mutlak hakimiyetlerini garantilemektir. Bu yüzden başka siyasi partilere baskı uygulayarak herkesi kendi kontrollerine almak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

PYD'nin sürekli bir şekilde baskısı altında olduklarını dile getiren Brimo, "Herhangi bir gerekçe gösterilmeden, S-KDP temsilcilerinin gözaltına alınması devam ediyor. Kısa bir süre önce Halep'in Afrin bölgesindeki parti sorumlumuz Abdullah Apo Türkiye ile temasta olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı ve halen bırakılmadı." dedi.

PYD'nin eylemlerine bakıldığı zaman Suriye Rejimi'nin ajandasına göre hareket ettiğini kaydeden Brimo, rejime yakın olmayan siyasi partileri tasfiye etmeye çalıştıklarını aktardı.

KDP-S Politbüro Üyesi Sait Ömer ise Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) internet sitesine yaptığı açıklamada, "PYD, Suriye'deki diğer siyasi partilere karşı başka taktikler kullanarak saldırı planı içerisinde. Bu saldırının en başında ise ENKS'ye bağlı siyasi parti ve şahsiyetler hedef alınıyor." ifadelerini kullandı.

PYD'nin sözde kendisine bağlı kişiler vasıtasıyla imza kampanyası başlatığını aktaran Ömer, örgütün ENKS liderlerini mahkemeye vermeyi planlandığını kaydetti.


Ömer, "PYD'ye bu fikirleri dayatanlar, Kürt halkının iradesi dışındaki bazı ellerdir." diye konuştu.

 

Yorumlar