PYD'nin federasyonu krize neden oldu

Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı Heysem Menna, PYD'nin ilan ettiği federasyon nedeniyle artık görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
PYD'nin federasyonu krize neden oldu

Suriye muhalefetinin önemli isimlerinden Heysem Menna, ‘Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi’nin ilanı kararından dönülmediği sürece, Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanlığı görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

Eş Başkan Menna, “19 Mart’ta Demokratik Suriye Meclisi başkanlığını bıraktım ve onlar 17 Mart deklarasyonunu feshedene kadar geri dönmeyeceğimi kesin bir şekilde belirttim” dedi.

Suriye’nin kuzeyinde PYD öncülüğünde 17 Mart’ta tek taraflı olarak federasyon ilan edilmişti; ancak hiç kimse tarafından tanınmamıştı. 

‘Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi’ federasyonun, eş başkanlarından biri Arap diğeri ise Kürt olurken; kurulan yeni yapıyla Mardin ve Şırnak’a komşu Cezire, Hatay ve Kilis’e komşu Afrin ile Şanlıurfa’ya komşu Kobani kantonları birleştirilmiş, Rakka, Haseke ve Halep’te IŞİD’den temizlenen yerler de sınırlara dahil edilmişti.

 

Yorumlar