PYD sınırdan geçen halktan haraç alıyor

Barzani yönetiminden yapılan açıklamada, Irak'tan Suriye'ye geçmeye çalışanlardan haraç alındığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
PYD sınırdan geçen halktan haraç alıyor
Irak-Suriye arasındaki Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbehari, terör örgütü PYD/PKK ele başı Salih Müslim'in "KDP, kapıları keyfi olarak açıp kapatıyor." yönündeki iddialarını reddederek, örgütün sınırı geçen halktan haraç aldığını belirtti.

Berbehari, yaptığı açıklamada Müslim'in Avrupa Parlamentosu'nda düzenlediği basın toplantısındaki, "KDP, kapıları keyfi olarak açıp kapatıyor." şeklindeki ifadelerinin doğruyu yansıtmadığını ifade ederek, PKK/PYD'nin Suriye halkı için sunulan bu imkanı fırsata çevirdiğini dile getirdi.

Berbehari, "Salih Müslim'in Peşhabur sınır kapısıyla ilgili açıklamaları gerçek dışıdır. PYD lideri, daha önce de defalarca kez gerçekle ilgisi olmayan beyanatlarda bulunmuştur. PYD, uzun süredir kapıdan geçen halktan aldığı haraçlarla gelir elde ediyor. Ancak biz hiçbir şekilde herhangi bir ücret almıyoruz. Çünkü yeterince sıkıntılı olan halkın durumunu biliyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. PYD ise her gelişmede olduğu gibi bunu da fırsata çevirmeye çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sınırın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin talimatı üzerine Suriye halkının geliş gidişlerde sıkıntı yaşamaması için açıldığına dikkati çeken Berbehari, "PYD, Rojava halkı için açılan bu sınırı kendi örgütsel çıkarları doğrultusunda kullanmak istiyor. Kapıyı ranta dönüştürmek isteyen biz değil Salih Müslim'in partisidir." ifadelerini kullandı.

PKK/PYD'nin Suriye'de kendileri gibi düşünmeyen Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) yöneticisi ve üyelerinin geçişine izin vermediğini hatırlatan Berbehari, "Asıl yasakçıların kendileri olduğu gerçeğini örtbas etmek için bu tür propagandalara başvuruyorlar." diye konuştu.

Sınır kapısının hali hazırda açık olduğunu açıklayan Berbehari, ticari araçların giriş çıkış yaptığını kaydetti.
 

Yorumlar