PYD İran ile de iletişim kurmaya başladı

Suriye'de Rusya ve Şam yönetimiyle işbirliği yaptığı için ABD ve batı dünyasının tepkisini çeken PYD'nin İran ile de temasa geçtiği iddiaları ABD'de rahatsızlıklara neden oldu

Google Haberlere Abone ol
PYD İran ile de iletişim kurmaya başladı

ABD yönetiminde YPG'ye verilen desteğe itirazlar olduğu ve desteğin tartışıldığı bildiriliyor.

BloombergView'da yer alan Josh Rogin ve Eli Lake imzalı yazıya göre, ABD yönetimi YPG'ye verilen desteği tartışmaya açtı. YPG'nin ABD destekli gruplarla çatışmaya girdiği söylenen yazıda, ABD'nin alternatif olarak Sünni Arap grupları düşünmeye başladığı belirtiliyor.

Yazıda, Kürtlerin Rusya'nın hava saldırılarından yararlanarak Suriye'nin kuzeyinde ilerledikleri söylenirken, YPG'nin İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile iletişime geçtiği ve toplantılar yaptığı da bildiriliyor.

Bunların yanı sıra, ABD'nin YPG ve PKK arasındaki bağdan da rahatsız olduğu ve CIA yetkililerinin YPG ve Rusya kuvvetleri arasında doğrudan işbirliğinin kanıtlarına ulaştığı da aktarılıyor.

YPG, bu bağları resmi olarak reddetse de, ABD'nin Sünni Araplara 1 milyar dolarlık destek verdiği ve iki grubun çatışmalarının artması durumunda YPG'ye verdiği desteği kesebileceği söyleniyor.

Yorumlar