PYD: Biz yapmadık, IŞİD yapmıştır

Ankara saldırısını gerçekleştirdiği belirtilen PYD'den açıklama geldi. PYD eşbaşkanı Müslim, saldırının kendileriyle alakalı olmadığını belirterek IŞİD'i suçladı

Google Haberlere Abone ol
PYD: Biz yapmadık, IŞİD yapmıştır

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara patlamasını bir YPG'yi mensubunun gerçekleştirdiği yönündeki açıklamalarını inkâr etti.

28 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün  "Bu saldırıyı bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı" açıklaması yaptı.

Rus basınına konuşan Müslim, "Bu kesinlikle doğru değil. Kürtlerin Ankara'da yaşanan olayla hiçbir ilgisi yok. Burada olanlar, Türkiye'nin IŞİD'le mücadelesiyle bağlantılı. Nitekim Türkiye'de yaşayan IŞİD unsurları var.” dedi.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısıyla ilgili olarak şunları söylemişti: "Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli Amûde 1992 doğumlu. Amûde, Kuzey Suriye'de bir şehir. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bütün unsurlar tek tek çıkarılacak ve adalete teslim edilecektir. Bu YPG, PYD mensubunun bölücü terör örgütü ile birlikte onların koordinasyonunda bölücü terör örgütünün Türkiye içindeki unsurları ile birlikte Kuzey Irak'tan da bu anlamda bir şekilde destek alan organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş durumdadır."

Yorumlar