PYD Azez'den vazgeçtiğini açıkladı

PYD lideri Salih Müslim, Suriye'de Türkiye'nin korumaya aldığı Azez kasabasının şimdilik hedefleri olmadığını açıkladı. Müslim ayrıca, Suriye'de bir Kürt devleti düşünmediklerini sözlerine ekledi

Google Haberlere Abone ol
PYD Azez'den vazgeçtiğini açıkladı

Son Haberler Logo

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin lideri Salih Müslim, Türkiye’nin muhaliflerin elinde kalması konusunda ısrarlı olduğu Azez’in şimdilik kendileri için bir hedef olmadığını söyledi.

Alman Haber Ajansı DPA’ya konuşan Müslim, ayrıca, Kürtlerin Suriye’de bağımsız bir devlet hedeflerinin olmadığını, sadece anayasal haklarını elde etme çabası içinde olduklarını belirtti.

Türkiye’nin Suriye’de bir 'güvenli bölge' oluşturma çabasını "Suriye'nin iç meselelerine açık bir müdahale" olarak nitelendiren Müslim, Arap, Kürt ve Türkmenler dahil olmak üzere Suriye toplumunun tüm bileşenlerinin bu girişimi reddettiğini iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi‘nin (SOHR), Türkiye’nin 500 kadar muhalifin İdlib’den Azez bölgesine Türkiye toprağı üzerinden geçişini sağladığı yönündeki iddiasını değerlendiren Müslim, 500 kişinin, çatışmaların olmadığı Azez bölgesine değil, Suriye Demokrat Güçleri’nin (SDG) Tel Rifat, Mare ve Menneğ’de çatıştığı "Nusra Cephesi ve IŞİD"e yardım etmek için geldiğini öne sürdü.

IŞİD’e karşı koalisyon kapsamında ABD ile koordinasyon yürüttüklerini söyleyen Müslim, PYD’nin başını çektiği SDG’nin Suriye topraklarının yüzde 20’sine hâkim olduğunu söyledi.

Yorumlar