Putin ile Sisi, Yemen ve Libya'yı görüştü

Telefon üzerinden görüşen Putin ile Sisi, Yemen ve Libya'da 'terörist'lerle mücadele edilmesi gerektiğini konuştular

Google Haberlere Abone ol
Putin ile Sisi, Yemen ve Libya'yı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'yle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin, Sisi'ye ateşkesin Suriye'deki durumun normalleşmesi ve insani sorunların iyileşmesi için 'kilit faktör' olduğunu söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, telefon görüşmesi sırasında Putin, Sisi'ye Suriye'deki ateşkesin durumuyla ilgili bilgi verdi. Putin ayrıca ateşkesin Suriye'deki durumun normalleşmesi ve insani sorunların iyileşmesi için 'kilit faktör' olduğunu söyledi.

Sputnik'in haberine göre bunların yanısıra Putin ve Sisi, "terörist" gruplarla mücadelenin yalnızca Suriye'de değil, Libya ve Yemen'de de sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada iki lider, Rusya'dan Mısır'a uçuşların ve turist akışının yeniden başlaması için gerekli koşulların oluşturulmasının önemli olduğunu belirtti.

Rus Kogalımaviya havayollarına ait bir yolcu uçağının Ekim 2015'te içindeki 224 kişiyle Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmesi ardından Rusya'dan bu ülkeye yapılan uçuşlar geçici olarak durdurulmuştu.

Yorumlar