PKK-YPG, Rusya'nın gözetiminde törenle rejime devretti

Suriye'deki iç savaşından başından bu yana Esed rejimiyle koordineli hareket ettiği ileri sürülen PKK-YPG'nin bu eylemi bir kez daha kanıtlandı. Örgüt, Rusya öncülüğünde Afrin'deki 9 sınır kontrol noktasını rejime devretti. Devir teslim töreni de "resmi" görünümde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
PKK-YPG, Rusya'nın gözetiminde törenle rejime devretti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Suriye'de iç savaşın başadığı 2011 yılından bu yana muhaliflere karşı Beşşar Esed ile işbirliği yaptığı iddiaları sık sık dillendirilen PKK-YPG'nin bu eylemlerini doğrulayan yeni gelişmeler yaşandı. Afrin'de Rusya'nın desteğini arkasına alan PYD-YPG, burada daha önce DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği bölgeleri, bugün düzenlenen "resmi tören"le rejim güçlerine devretti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerini DEAŞ bahanesiyle işgal eden PKK terör örgütünün uzantısı YPG'ye yönelik, "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki açıklamalarından sonra bölgede başlayan hareketlilik hala devam ediyor. Suriye'nin kuzey doğusunda ABD'nin kanatları altına saklanan YPG, kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ise Esed-Rusya kanatlarının altına saklanmaya başladı. 

Afrin'de bugün düzenlenen törenle örgütün elinde bulunan sınırdaki 9 kontrol noktasına Beşşar Esed rejmnin bayrakları çekildi. YPG güçlerinin bölgeden çekildiğine dair herhangi bir emare yok. Bayrakların, Türkiye'den gelecek muhtemel operasyonları önlemek için çekildiği tahmin ediliyor. 

Örgüt bölgedinin kuzey doğusunda da benzer bir eylemde bulunarak ABD bayraklarını kontrol noktalarına dikmişti. 

Yorumlar

ihsan burdan seneler var hep yazdım afrini vbombalayın girin hataya ordan terörist giriyor diye dinletemedik herhalde fetöcü komutanlar mani oldu deriz