PKK Sincar'dan çekileceğini açıkladı

DEAŞ bahanesiyle Sincar'ı işgal eden terör örgütü PKK, Türkiye'nin operasyon sinyali vermesi üzerine bölgeden çekileceğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
PKK Sincar'dan çekileceğini açıkladı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Irak'ın kuzeyinde Musul'a bağlı Sincar ilçesini DEAŞ bahanesiyle 2014 yılından bu yana işgal altında tutan terör örgütü PKK Türkiye'nin kararlı adımları sonrası çekileceğini açıkladı. 

Terör örgütünün çatı yapılanması KCK tarafından yapılan açıklamada, Sincar'daki teröristlerin çekileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün bulunduğu bütün noktalara operasyon düzenleneceğini açıklamıştı. Erdoğan, Sincar ve Kandil bölgelerine Irak güçleriyle ortak harekat düzenleneceği sinyalini vermişti. Açıklamalardan sonra Kandil'e operasyonların başladığı öğrenilmişti; ancak Sincar'a henüz bir operasyon yapılmadı.

55 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 Irak sınırındaki 34. Hudut Karakolu'na bağlı komandoların aktif rol aldığı Hakurk bölgesinde düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 55 teröristi etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonuna havadan da destek veriliyor. Önceki gün düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi. PKK açısından önemli bir teröristin de ağır yaralandığı bildirildi. Sözde Hakurk Eyaleti Yürütme Kurulu üyesi Agiri kod adlı Birdal Burhanlı'nın ağır yaralandığının telsiz konuşmalarına yansıdığı belirtilirken söz konusu teröristin etkisiz hale getirildiğini değerlendiriliyor.

GERÇEKTEN ÇEKİLECEK Mİ, GÜVENLİK KAYNAKLARI NE DİYOR?

NTV’ye konuşan güvenlik kaynakları, KCK açıklamasının Türkiye’nin olası bir Sincar operasyonunun önüne geçmeyi amaçladığını savundu. 

NTV'de konuya dair yer alan haberde, "Çekilme iddiaları Ankara'da karşılık bulmadı. Güvenlik kaynakları terör örgütü PKK'nın Sincar'da YBŞ adını taşıdığını söyledi. Kaynaklara göre, terör örgütü Afrin'den sonra Sincar'a operasyon yapılmasını engellemek için böyle bir iddianın yayılmasına neden oldu" dendi.

MENBİÇ'TE DE AYNI OYUN OYNANMIŞTI

Terör örgütü PKK, Menbiç'ten de çekildiğini açıklamıştı. Hatta çekilme görüntüsü adı altında bazı araçların konvoy halindeki görüntüleri dünya basınına dağıtılmıştı. Ancak daha sonra ortaya çıkan gerçek farklıydı. Terör örgütü sadece Türkiye'yi kandırma girişiminde bulunmuştu. 

Yorumlar

ihsan yalan afrinden kaçan 2 bin terörist oraya geldi karayılanın emri var şemdinliyi alın diye uyumayın