PKK'nın Amerikalı dostları acılar içinde

Türkiye'nin Afrin'i terör örgütünden temizlemesinden sonra en çok tepki terör örgütünün Amerikalı dostlarından geldi. Washington Post yazarı Ignatus, Afrin'in kaybedilmesinden duyduğu acıyı dünkü köşesinde dile getirirken, 'Bari Menbiç'in düşmesin izin vermeyelim' çağrısında bulundu. Ignatus, birçok Amerikalı komutanın Afrin'de yaşanan durum nedeniyle 'büyük acılar' yaşadığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın Amerikalı dostları acılar içinde

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı Harekatı'nda aldığı büyük başarı en çok PKK'nın Amerikalı dostalır ve yeminli Türkiye düşmanlarını kahretti. Yeminli Türkiye düşmanlarından Washington Post yazarı David Ignatius da Afrin zaferi sonrası kahrolanlardan biri. Ignatus Afrin zaferinin kendisi dahil birçok Amerikalıyı üzdüğünü itiraf ederek, “Türkler Afrin’i aldı, sırada Münbiç var, Münbiç’in düşmesine izin vermeyelim” diye seslendi.

David Ignatius, Afrin zaferi haber ajanslarına ulaşır ulaşmaz Washington Post gazetesindeki köşesinde Türkiye düşmanlığı, PKK terör örgütü sözcülüğü yapan bir makale kaleme aldı. Afrin’deki PKK terör örgütünün hezimeti için “modern tarihin en üzücü hikayesi” ifadesini kullandı.

PKK teröristleri için “sadık müttefiklerimiz” benzetmesi yaptı. Afrin’de sonra sıranın Münbiç’te olduğuna dikkat çekti, “bari Münbiç düşmesin, Türklerin eline geçmesin, orayı koruyalım, Türklerin Münbiç’e girmesine engel olalım” dedi.

PKK terör örgütüne Afrin’de yardım edemeyen Pentagon’a da sahip çıkan Ignatius, “Afrin Rusların kontrolünde olduğu için ABD oraya müdahale edemedi, Rusya askerlerini Afrin’den çekerek Türklerin operasyonuna yeşil ışık yaktı, ortada bir ihanet varsa bunu ABD değil Rusya yaptı” diye yazdı. Afrin’in kaybı ve PKK terör örgütünün düştüğü durumun Amerikalı komutanlara acı verdiğini söyledi.

Bundan sonra Münbiç’te ve Fırat’ın doğusundaki PKK-PYD teröristlerine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı, “Afrin düştü ama Münbiç’te sadık müttefiklerimizi yalnız bırakmamalıyız” dedi. 

Yorumlar

selim bu herif sahtekarumn biri yalancı gazetesi gibi poislik hangi abd komutanı üzgün