Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı

1. Uluslararası Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı 15-16 Mayıs tarihlerinde İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı

Türkiye ITE Uluslararası Fuarcılık ile İran İslam Cumhuriyeti Demiryolları’nın (RAI) iş birliği ile düzenlenen 1.Uluslararası Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı 15-16 Mayıs 2016 tarihleri arasında Tahran’da gerçekleştirilecek.

ITE Fuarcılık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İran Atom Enerji Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İran Yol ve Kentsel Kalkınma Bakanı Dr. Abbas Ahmet Ahundi ve İran Petrol Bakanı Bijen Zengene’nin da katılacağı konferansta, ambargonun kaldırılması sonrasında bölge ülkeleriyle yeni iş birliği fırsatları ele alınacak.

Orta Doğu ve Orta Asya coğrafyalarındaki petrol ve doğalgaz nakil pazarında faaliyet gösteren kara, deniz ve demiryolları işletmecilerinin de hazır bulunacağı konferansa, 5 kıtadan 95 ülkede 240 üyeye sahip Uluslararası Demiryolları Birliği’nin (UIC) yetkilileri ile enerji sektörünün üst düzey temsilcileri katılacak.

Konferansta iki gün süreyle demiryolu ile uluslararası petrol taşımacılığı ve tehlikeli madde taşımacılığına yönelik hukuki çerçeve, birlikte işlerlik ve güvenlik standartları, petrol ve doğalgaz taşımacılığına yönelik olarak demiryolu araçlarının optimizasyonu, akıllı trenler, ulaştırma zinciri, müşteri hizmetleri, filo yönetimi gibi konular ele alınacak.

 

 

Yorumlar