Peşmerge Musul'un doğusuna sevkiyata başladı

IKBY Peşmerge Bakanlığı 1'nci Tugay Komutanlığı'na bağlı güçler, Musul'un doğusuna askeri sevkiyata başladı

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge Musul'un doğusuna sevkiyata başladı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı 1'nci Tugay Komutanlığı'na bağlı güçler, Musul'un doğu bölgesine askeri sevkiyata başladı.

AA muhabirine konuşan 1'nci Tugay Komutanı Albay Salar Zuhur, doğu tarafına sevkiyatın başladığını belirterek, "Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un geri alınması için kentin doğusundaki Başika Cephanesi'nde konuşlanacağız." dedi.

Kerkük kent merkezinde konuşlanan ve ABD tarafından bir yıl önce eğitilip-donatılan Tugay'ın komutanı Zuhur, sahip oldukları silah ve askeri araçların tamamının ABD tarafından verildiğini söyledi.

Zuhur, "Başika'dan kent merkezine (Musul) doğru bu ağır silahlarla hareket edeceğiz. Gerekli tüm mühimmat ve stoklarımızı da yanımızda getirdik." diye konuştu.

Kerkük'ten Musul'un doğusuna sevk edilen araçların içerisinde ağırlıklı olarak Hummer ve zırhlı personel taşıyıcıların yer alması dikkati çekti.

Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için Peşmerge'nin yanı sıra Irak ordusu da kentin güney, doğu ve kuzey bölgelerindeki cephelere askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor.

Yorumlar