Peşmerge Musul'da yeni hendekler kazmaya başladı

Peşmerge güçleri, Musul'da DAEŞ'ten alınan köylerin etrafına yeni hendekler kazmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge Musul'da yeni hendekler kazmaya başladı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınan köylerin etrafında hendek kazmaya başladı.

Musul'un doğu cephesindeki Hazır bölgesinde dünden bu yana DEAŞ'tan geri alınan 12 köyün güvenliğini sağlamak için Peşmerge güçlerinin hendek kazdığı, terör örgütünün köye yerleştirdiği bombaların ise yavaş yavaş imha edilmeye başlandığı belirtildi.

Cephedeki AA muhabirinin Peşmerge güçlerinden edindiği bilgiye göre, Musul'un güneydoğusundaki Guver'den başlayıp, Hazır ve daha sonra Başika bölgesinin bir bölümüne kadar uzanan 12 köyün yer aldığı ovada hendek kazıldı.

SURİYE PEŞMERGELERİ DE OPERASYONDA

Terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'ye gitmelerine izin vermediği ve IKBY Peşmerge Bakanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler (Zeravani) çatısı altında yer alan Suriyeli Peşmergelerin de Musul'u kurtarma operasyonuna fiilen katıldıkları bildirildi.

Kentin kuzeydoğusunda yer alan Başika bölgesindeki Bertılla kasabanın geri alınması için çevre köylere saldırı başlattıklarını aktaran Suriye Peşmergeleri Komutanlarından Yüzbaşı Abdulaziz Mehdi, operasyonda aktif olduklarını ve kasabanın geri alınması için ilerleme kaydettiklerini söyledi.
Suriyeli Peşmergeler, Ezidi ve Hristiyanların çoğunlukla yaşadığı Bertılla kasabasından yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alıyor.

Yorumlar