Peşmerge Musul'da 12 köyü aldı

Irak ordusuna bağlı askeri güçler, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un güneyinde ilerleme kaydediyor.

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge Musul'da 12 köyü aldı
Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Muhammed El Cuburi, AA muhabirine, "Irak askerleri, Musul'un güneyinde yer alan Nemrud kasabasını geri aldı." ifadelerini kullandı.
Ordu güçlerinin Musul'un güneyinde yer alan başka bir kasabaya yöneldiği bilgisini veren Cuburi, "Nemrud kasabası etrafında çatışmalar devam ediyor. Güçlerimiz Hemam Elil kasabasını almak için ilerliyor." dedi.

12 KÖY ALDI

Peşmerge, Musul operasyonunun devam ettiği güneydoğu ve doğu cephelerinde DEAŞ'ın elindeki köyleri kurtarmaya devam ediyor.

Kentin Hazır bölgesinde üç koldan dün sabah saatlerinde saldırıya geçen Peşmerge güçleri şu ana kadar Balawat, Şehid Subhi, Kehari, Nayif, Bazxure, Bazketın, Şaquli, Keberli, Şeyh Amır, Bedeni Buçuk, Bedeni Mezın ve Hırabe Sultan köylerinin denetimini ele aldı.

IRAK GENELKURMAY BAŞKAN ERBİL'DE

Öte yandan Irak resmi televizyonu, Irak Genelkurmay Başkanı Osman El Ganimi ve Savunma Bakanlığı'ndan bir heyetin Musul'u kurtarma operasyonunu takip etmek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentine geldiğini bildirdi.

Yorumlar