Peşmerge ile Şii milisler arasındaki çatışmalar durdu

Irak'ın Tuzhurmatu kentinde Peşmerge ile Şii milisler arasında bugün bir kez daha başlayan çatışmalar, akşam saatlerinde ateşkesle sonuçlandı

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge ile Şii milisler arasındaki çatışmalar durdu
Irak'ta Tuzhurmatu ilçesinde bugün bir kez daha Şii milis gücü Haşdi Şabi ile Peşmerge güçleri arasında kanlı çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda her iki taraftan çok sayıda kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine devreye giren yetkililer ateşkes sağladı. 

Tuzhurmatu ilçesinde Şii Heşdi Şabi milisleri ile Peşmerge Güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle bugün, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi ve Germesor Cephesi Sorumlusu Mahmud Sengavi, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, KYB Kerkük Teşkilatı Sorumlusu Aso Mamend, KYB Tuzhurmatu Cephesi Askeri Sorumlusu Abdullah Bor, Tuzhurmatu Kaymakamı Şelal Abdullah, Şii Bedir Tugayları Komutanı Hadi Amiri ve Heşdi Şabi komutanlarından oluşan bir grup Hervele köyünde toplantı yaptı. 

Toplantı sonrası basına açıklama yapıldı. Rudaw'da yer alan habere göre Hadi Amiri, "Çatışmaların durması ve ateşkes ilanı konusunda anlaşmaya vardık. Bu andan itibaren Tuzhurmatu'da silah patlamamalı" dedi.

Peşmergenin toplantıda 2 şart koştuğu belirtilerek; Haşdi Şabi’nin Tuzhurmatu’daki güçlerini çekerek ilçeyi terk etmesi karşılığında bugün, bölgeye sevkedilen Peşmerge Güçleri’ne ait birliğin geri çekileceği ifade edildi.
 
Ayrıca Haşdi Şabi’nin ilk şartı kabul etmemesi halinde de sorunun çözülmesi gerektiği belirtildi. 
 
Tuzhurmatu’da çıkan çatışmalarda 1’i komutan 5 Peşmerge üyesi ölürken; 8 de Şii milis öldürüldü. 

 

Yorumlar