Peşmerge: Haşdi Şabi bize karşı savaşa hazırlanıyor

Irak'ta DEAŞ bahanesiyle ilerleyen Haşdi Şabi milisleri Bölgesel Kürt Yönetimi'nin sınırına yoğun bir yığınak yapıyor. Peşmerge, Haşdi Şabi'nin kendilerine karşı bir savaş hazırlığı içinde olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge: Haşdi Şabi bize karşı savaşa hazırlanıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ta Musul'u elinde tutan DEAŞ ile mücadele bahanesiyle oluşturulan Şii Haşdi Şabi grupları Kürt bölgesini tehdit etmeye başladı. Bölgesel Kürt Yönetiminin güney sınırına yığınak yapan Haşdi Şabi'nin Peşmergeyle savaşa hazılandığı belirtiliyor. 

Peşmerge, Şii Heşdi Şabi güçlerinin, Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Irak’la olan son sınır bölgesi Hemrin’e güç yığmasını “savaş hazırlığı” olarak değerlendiriyor. Heşdi Şabi, Hemrin bölgesinde İmam Veys ve Nefthane güzergahına 101 ve 115’inci Bedir taburlarını konuşlandırdı.

Şii güç, bu konuşlanmanın nedenini “DEAŞ'ın saldırılarına karşı önlem” olarak belirtse de peşmerge, bu hareketliliğin kendilerine karşı bir savaş hazırlığı olduğunu ifade ediyor. Şu ana kadar 6 bölgeye konuşlanan Heşdi Şabi güçleri, konuşlandığı bölgelerden bin 200 Kürt gencini kendi saflarına kattı.

Hemrin’in sınır bölgesinde 17 kilometrelik bir mesafeyi DEAŞ'ten önce Peşmerge Güçleri kontrol ediyordu ancak o bölgelerde artık Heşdi Şabi hakimiyet sağlamış durumda. Peşmerge Güçleri 3’üncü Piyade Taburu Komutanı Albay Sirwan Muhammed, “Sözde IŞİD’den dolayı 2 tabur asker buraya yerleştirilmiş. IŞİD’in zaten burada küçük bir grupla varlık gösteriyor. Dolayısıyla bu denli büyük bir güce gerek yoktur. Biz bu hazırlığın peşmergeye karşı savaş için yapıldığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bedir Tugayları 110’ncu Tabur Komutanı Tuğgeneral Amir Mahmud, “Evet o bölgelere güçlerimizi konuşlandırdığımız doğru. Bütün Kürt bölgelerinde de güçlerimiz var ve amacımız bölgenin istikrarıdır” şeklinde konuştu. Feyli Kürtlerden oluşan 110’uncu Tabur Komutanı Mahmud, “silahlarının namlusunu hiçbir zaman kendi milletlerine doğrultmayacaklarını ve bunun imkansız olduğunu” söyledi.

Yorumlar

ihsan peşmerge korkma uçaklar bekliyor o münafıkları temizlemek peygamberimizin emri münafığı gördüğünüz yerde öldürün diyor