Peşmerge geri çekilmeye başladı

Kerkük'ün güneyindeki Peşmerge güçlerinin mevzilerini terk ederek geri çekilmeye başladığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge geri çekilmeye başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te günlerdir yaşanan gerilim yerini operasyonlara bıraktı. Irak ordusu Kerkük'ün güneyinden dün gece harekete geçti. Peşmerge ise bugün gün içinde mevzilerini terk etmeye başladı. Irak ordusundan yapılan açıklamada, ordu güçlerine ateş açılmaması çağrısında bulunulmuştu. 

Kerkük'ün batısındaki 5. Cephe Komutanı Kemal Kerküki, "Kerkük'ün güneyinde bulunan 4.Cephedeki Peşmergelerin, Irak merkezi hükümetiyle anlaşmalı şekilde kent merkezinin iç kesimine doğru çekildiğini" ileri sürdü.

Kerküki, güneydeki Peşmergelerin ani bir şekilde çekilmesi üzerine Erbil'den takviye güçlerin yola çıktığını ifade etti.

Irak ordusunun henüz kent merkezine girmediğini dile getiren Kerküki, Peşmerge'nin K1 Askeri Üssü, havalimanı ve Havana ile Bay Hasan petrol kuyularının denetimini sağlamayı sürdürdüğünü kaydetti.

Kerkük'ün güneyindeki 4. Cephe'de daha önce KYB'ye bağlı Peşmergelerin konuşlandığı belirtilmişti.

Yorumlar

muhacir Ziya iSRAİL VE abd NİN Arap israil savaşları gibi bir politika izleyip Peşmerge ve pkk nın arkasında durmaları Irak güçlerini ve bölgeyi kaosa sokabilir.Normal şartlarda peşmerge ırak karşısında duramaz..