Netanyahu: Ön şartsız müzakereye hazırız

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail ön şart olmaksızın doğrudan müzakerelere başlamaya hazırdır. Başka her türlü girişim, Filistinlileri doğrudan diyalog masasından uzaklaştıracaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu: Ön şartsız müzakereye hazırız
İsrail'in, Fransa'da İsrail-Filistin barışının ele alınacağı uluslararası bir konferans düzenlenmesine karşı olduğu bildirildi.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan açıklamada, "İsrail'in, Filistin çatışmasının çözümü için en iyi yol olarak doğrudan ikili müzakereleri gördüğü" kaydedildi.
"İsrail ön şart olmaksızın doğrudan müzakerelere başlamaya hazırdır" denilen açıklamada, Fransa'nın girişimine işaret edilerek, "Başka her türlü girişim, Filistinlileri doğrudan diyalog masasından uzaklaştıracaktır" ifadesine yer verildi.

İsrail radyosunun haberinde de İsrail'in, Filistin ile arasındaki barış müzakereleri sürecini yeniden canlandırmak için Fransa'nın başlattığı girişimi kabul etmediği vurgulandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise daha önce Fransa'nın bu girişimini memnuniyetle karşıladığını açıklamıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, AB, BM, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ve yaklaşık 20 ülkenin yetkililerinin katılacağını açıklamıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar