Nekbe'nın 68'inci yılında anılıyor

Filistin'in İsrail tarafından işgalinin 68'inci yılı münasebetiyle Gazze'de fotoğraf sergisi etkinliği düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Nekbe'nın 68'inci yılında anılıyor
Gazze'de Mülteci İşleri Dairesi, Nekbe (Büyük Felaket) olaylarının 68'inci yılı dolayısıyla Nekbe olaylarını belgeleyen fotoğraf sergisi açtı.

Gazze'deki Meçhul Asker Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte Mülteci İşleri Dairesi Başkanı Visam Ebu Şemmale, "Sergi, İsrailli çetelerin atalarımızdan gasp ettikleri toprakların bize ait olduğunu teyit ediyor." dedi.

Zorunlu göç nedeniyle kamplarda yaşayan Filistinli mültecilerin sıkıntılarına dikkat çeken Şemmale, mültecilerin çok zor şartlar altında yaşadığını kaydederek, çekilen bu acılara son verilmesi için uluslararası toplumdan duruma müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

Nekbe etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi üç gün devam edecek.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük Felaket) olarak anıyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) 1950 yılında yayımladığı rapora göre, dönemin Filistin nüfusunun yarıdan fazlası, vatanını terk etmek zorunda kalarak sığınmacı konumuna düştü. Şu anda ise 5 milyondan fazla Filistinli mülteci konumunda bulunuyor.

Yorumlar