Musul operasyonu ikinci gününde

Musul'un IŞİD'den alınması için düzenlenen operasyon ikinci gününe girildi. Operasyonda şu ana kadar sadece bazı köyler ele geçirildi. Operasyon güçlerinin komutanı ise ilerleme sağladıklarını savundu

Google Haberlere Abone ol
Musul operasyonu ikinci gününde

Irak ordusunun Mahmur cephesinden başlattığı Musul'u terör örgütü IŞİD'ten geri alma operasyonunun ikinci gününde, büyük ilerleme sağlandığı bildirildi.

 

Bölgedeki Irak ordusu komutanlarından General Latif Haşim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Mahmur'a bağlı Kudile ve Kermerdi köylerinde başlatılan operasyonda IŞİD hedeflerinin aralıksız bombalandığını söyledi.

Haşim, Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığınca yürütülen operasyonlarda büyük ilerleme sağladıklarını kaydetti.

Peşmerge güçlerinin her ihtimale karşı teyakkuz halinde olduğunu dile getiren Haşim, "Tüm ağır silahlar ve ihtiyaç duyduğumuz mühimmat mevcut. Her türlü savaşa hazırız. Ancak Irak ordusu operasyonlarda başarısız olur ya da geri çekilmek durumunda kalırsa Peşmerge güçleri anında müdahale edecek." diye konuştu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bölgedeki DAEŞ mevzilerini aralıksız bombaladığını aktaran Haşim, Irak ordusunun da havan topu, obüs ve katyuşa füzeleriyle örgüte ait hedefleri etkisiz hale getirdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar