Musul'dan göçe için 50 bin çadır hazırlandı

- Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Muhammed: "Musul'dan göç edebilecek aileler için 50 bin çadırın hazırlığı tamamlandı"

Google Haberlere Abone ol
Musul'dan göçe için 50 bin çadır hazırlandı
BAĞDAT (AA) - Irak'ta, Musul operasyonu nedeniyle bölge halkının barınma ihtiyacının giderilmesi için 50 bin çadırın hazırlandığı bildirildi.
Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım Muhammed, BM (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ile başkent Bağdat'ta düzenlediği ortak basın toplantısında, "Musul'dan göç edecek aileler için 50 bin çadırın hazırlığı tamamlandı." dedi.
Hazırlıkların, uluslararası kurumlar, Kızılhaç, BM Yüksek Komiserliğinin yanı sıra ilgili bakanlıklar ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin desteğiyle gerçekleştirildiğini dile getiren Muhammed, ayrıca yardım malzemeleri ve sığınmacıların karşılanması başta olmak üzere gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.
Bakan Muhammed, söz konusu çadırların kurulduğu yer ile tahmin edilen sığınmacı sayısına ilişkin bir bilgi vermedi.
Grandi ise BM Yüksek Komiserliğinin sığınmacıları karşılamak için hazırlıklarını sürdürdüğünü, sığınmacıların korunması, yardımların tedarik edilmesi için bakanlık ve ilgili makamlarla koordinasyon içinde çalışılması gerektiğini dile getirdi.
Öte yandan, Irak Sağlık Bakanı Adile Hamud da yayımladığı yazılı açıklamada, Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında sağlık ve tıbbi yardım desteği içeren bir planı uygulayacaklarını belirterek, "Musul operasyonu için 50'den fazla ambulans, mobil klinikler ve sahra hastanelerinin yanı sıra ilaç, tıbbi malzeme ile aşıların yer aldığı lojistik destek hazırlığı tamamlandı." ifadeleri kullanıldı.
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, yaklaşık 100 bin Iraklının Musul operasyonu nedeniyle Suriye ve Türkiye'ye göç etmesinden endişe ettiklerini söylemişti.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, gece yarısı yaptığı açıklamayla Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Yorumlar