Mısır'da darbe karşıtlarına cezalar yağdı

"Şiddet eylemleri yapmak, devlet kurumlarını hedef almak" suçlamalarıyla askeri mahkemede yargılanan darbe karşıtı 35 kişi, 15 ila müebbet arasında değişen sürelerde hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da darbe karşıtlarına cezalar yağdı

Mısır'ın İsmailiye ilindeki askeri mahkemenin, darbe karşıtı 35 kişiyi 15 ila müebbet arasında değişen hapis cezasına çarptırdığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsmailiye Askeri Mahkemesi, aralarında Dimyat Üniversitesinde öğretim üyesi olan 2 kişinin de bulunduğu 35 darbe karşıtını, "şiddet eylemleri yapmak, devlet kurumlarını hedef almak" gibi suçlamalarla 15 ila 25 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

Askeri mahkeme, 10 kişiyi 15'er yıl hapis cezasına çarptırırken, gıyaben yargılanan 20 kişiyi ise müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırdı.

Sanıkların savunma heyeti, suçlamaları reddederek, bunun darbe karşıtı gösterileri durdurma amaçlı "siyasi suçlamalar" olduğunu belirtti.

Mısır'da müebbet hapis cezasına çarptırılan mahkumlar, 25 yıl hapis yattıktan sonra serbest kalıyor.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 2014 yılının ekim ayında, "kamu kurumlarının askeri tesis olarak değerlendirilmesini ve bu kurumlara zarar veren sivillerin askeri savcılığa sevk edilmesini" öngören bir yasa çıkarmıştı.

Yorumlar