Mısır polisine saldırı: 2 ölü, 2 yaralı

Ariş'de güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırıda 2 polis hayatını kaybetti, 2 polis yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Mısır polisine saldırı: 2 ölü, 2 yaralı

Mısır'ın Ariş kentinde güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırıda 2 polisin yaşamını yitirdiği, 2 polisin de yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina Yarımadası'nın kuzey kesimindeki Ariş kentinde yola döşenmiş patlayıcı güvenlik güçlerine ait aracın geçişi sırasında infilak etti.

Saldırıda 2 polis hayatını kaybetti, 2'si de yaralandı.

Kaynaklar, olayın ardından güvenlik güçlerinin bölgede emniyet kordonu oluşturduğunu ve bölgede başka patlayıcıların da olma ihtimaline karşı tarama faaliyetlerinin başlatıldığını ifade etti.

Konuyla alakalı Mısır makamlarından resmi açıklama yapılmazken, terör örgütü DAEŞ kendisine ait Aamak adlı internet sitesinde saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Mısır ordusunun, dün Sina Yarımadası'nda terör unsurlarını hedef alan hava saldırıları düzenlediği bildirilmiş, son iki günde Ariş, Şeyh Zuveyd ve Refah kentlerinde terörle mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlarda Ensar Beyt el-Makdis örgütünden 65 kişinin ölü ele geçirildiği kaydedilmişti.

Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların bölgede etkin olduğu belirtiliyor. Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana başta Kuzey Sina olmak üzere bölgedeki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle terörist olarak adlandırdığı unsurlara yönelik operasyonlar gerçekleştiriyor.

Yorumlar