Mısır, Mervan El Bergusi için kararlı

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Mervan El Bergusi ve diğer Filistinli tutukluların serbest bırakılması için çabalarını sürdürmeye kararlı olduklarını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Mısır, Mervan El Bergusi için kararlı

Mısır'ın, 14 yıldır İsrail tarafından hapishanede tutulan Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Mervan El Bergusi ve diğer Filistinli tutukluların serbest bırakılması için çabalarını sürdürmeye kararlı olduğu bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Bergusi'nin avukat eşi Fedva el-Bergusi ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin Kahire'de gerçekleşen görüşmesinin ardından yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Mısır'ın, Bergusi'ye büyük değer verdiği, kendisi ve diğer Filistinli tutukluların serbest bırakılması için çabalarını sürdürmeye kararlı olduğu belirtildi.

Şükri'nin, Bergusi'nin Mısır hükümeti ve halkına gönderdiği, Filistin davasının yeniden bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun gündemine taşınması konusunda Mısır'ın rolüne güvendiğini ifade ettiği mesajı dinlediği kaydedildi.

Fedva el-Bergusi'nin ise eşinin Filistin konusunda her zaman iki devletli çözümü kapsayan barışçıl çözüme inandığını vurguladığı ifade edildi.

Mervan el-Bergusi, Filistin'deki 1987 İntifada Hareketi'nin önemli aktörlerinden biri kabul ediliyor. Filistin Fetih Hareketi'nde önemli görevler yürütmüş olan Bergusi, 2002'den bu yana İsrail'de tutuklu bulunuyor. İsrail, Bergusi hakkında 5 kez müebbet ve 40 yıl hapis cezası vermişti.

Fedva el-Bergusi, Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına destek kampanyası çerçevesinde ay başında Tunus'ta yaptığı açıklamada, "Güney Amerika'dan direnişçi ve Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel'in Mervan el-Bergusi’yi Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiğini belirterek, Tunus Diyalog Dörtlüsü'nün de eşini barış ödülüne aday göstereceğini bildirmişti.

Yorumlar