Mısır-Fransa ortak askeri tatbikatı

Mısır ve Fransa, "Ramses 2016" ortak askeri tatbikatını başlattı

Google Haberlere Abone ol
Mısır-Fransa ortak askeri tatbikatı

Mısır ve Fransa, "Ramses 2016" ortak askeri tatbikatını başlattı.

Mısır ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın ev sahipliğini yaptığı "Ramses 2016" tatbikatının iki ülkenin deniz ve hava kuvvetlerinin katılımıyla başladığı, Akdeniz kıyısındaki İskenderiye kenti açıkları ve Mısır hava sahasında gerçekleştirilen söz konusu tatbikatın bir kaç gün süreceği bildirildi.

Açıklamada, tatbikatın iki dost ülkenin silahlı kuvvetleri arasındaki ortak plan çerçevesinde gerçekleştiği vurgulanarak, Mısır ile Fransa'nın bölgesel ve uluslararası birçok konuda mutabık olduğu, Ortadoğu'nun güvenlik ve istikrarı için ortak çaba sarf ettiği belirtildi.

Mısır'ın Fransa'dan geçen yıl satın aldığı çok amaçlı fırkateyn (FREMM), Fransa'ya ait Charles De Gaulle uçak gemisi ile iki ülke donanmalarına ait gemilerin yanı sıra Rafael, F 16 ve Alpha Jet uçaklarının da tatbikata katıldığı kaydedildi.

Mısır-Fransa ortak tatbikatı, uluslararası basında batılı ülkelerin terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında Libya'ya müdahale etme niyetinin bir parçası olduğu şeklinde yorumlara neden olmuştu.

Yorumlar