Mısır'dan gelen mesajlara Ankara'dan ilk cevap

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin 'Türkiye ile düşmanlık için bir neden yok' şeklindeki açıklamalarına Başbakan Yıldırım'dan cevap geldi. Başbakan Yıldırım, Mısır ile ilişkileri düzeltmek istediklerini ancak belli şartların bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'dan gelen mesajlara Ankara'dan ilk cevap
Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, muhalefet liderleriyle Suriye'deki gelişmeleri paylaştıklarını söyledi. Yıldırım, Suriye'de bir Kürt oluşmunun meydana getirilmeye çalışıldığını belirterek, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu söyledi. 

Başbakan Yıldırım, Suriye konusunda İran, Suudi Arabistan, Rusya ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bir grup tarafından yeni bir yol haritası çıkarıldığını bununla ilgili gelişmeleri CHP ve MHP liderleriyle paylaştıklarını açıkladı. Başbakan Yıldırım, Suriye konusunda yakın zamanda önemli gelişmelerin olacağını bir kez daha sözlerine ekledi. 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA YATIRIM

Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konular arasında ise Doğu ve Güneydoğu'nun yeniden kalkındırılması ve terör örgütü sonrası bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için hazırlanan planların bulunduğunu söyledi. 

İSRAİL KONUSU

Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmaya ve İsrail'in Filistinlilere yönelik devam eden saldırılarına da değinen Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu: İsrail'in Gazze'ye karşı giriştiği hava saldırılarının onaylanmadığını açık bir dille ifade etmek isteriz. Bizim İsrail ile ilişkilerimizin normalleşmesi, Filistinlilerle hareket etmemizi asla durdurmaz, engellemez'.

MISIR'DAN GELEN AÇIKLAMALARA CEVAP

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin soruları üzerine Mısır'la ilişkiler konusuna da değindi. Yıldırım, bir gazetecinin Sisi'nin dün yaptığı "Türkiye ile düşman olmak için bir nedenimiz yok" şeklindeki açıklamayı hatırlatması üzerine, yeni hükümetin dış politikasını hatırlattı. Yıldırım, Akdeniz çevresindeki bütün ülkelerle iyi ilişkiler içinde olmak istediklerini, buna İsrail ve Mısır'ın da dahil olduğunu ancak Mısır ile ilgili şartlarının olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da üzerinde durduğu bu şartların, seçimle iş başına geldikten sonra devrilen hükümetin yerine gelen darbe yönetiminin yeniden halkın iradesine saygı duyarak yönetimi halka devretmesi gerektiğini söyledi. 

Yorumlar