Mısır cezaevlerinde ölüm tehditleri

Müslüman Kardeşler üyesi ve eski sözcüsü Heddad, "Basına sesleniyorum, hapishanelerde bizleri ölümle tehdit ediyorlar" dedi

Google Haberlere Abone ol
Mısır cezaevlerinde ölüm tehditleri

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) eski sözcüsü Cihad el-Heddad, hapishanelerde "ölümle tehdit edildiklerini" söyledi.

Haddad, başkent Kahire'nin güneyindeki Polis Enstitüsü'nde görülen "Rabia operasyon odası" davasının ikinci duruşması öncesi yaptığı kısa açıklamada, "Basına sesleniyorum, tutuklu bulunduğumuz hapishaneler içerisinde bizleri ölümle tehdit ediyorlar" dedi.

Başkent Kahire’nin güneyindeki Turra bölgesinde yer alan Akrep Cezaevi'ndeki kötü muamele nedeniyle birkaç günden beri açlık grevine başlayan Haddad, "Bizler özgürüz ve özgür kalmaya da devam edeceğiz. Mısır halkı ise yılmadan hakkını sonuna kadara arayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu arada yargı kaynakları, Kahire Ceza Mahkemesi'nin, "Rabia operasyon odası" davasında yargılanan sanıklardan birinin hazır bulunmadığı gerekçesiyle duruşmayı 7 Mart'a ertelediğini belirtti.

Yargıç Muhammed Naci Şehate başkanlığındaki mahkeme heyeti 11 Nisan 2015'te İhvan lideri Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında idam cezası vermişti.

İhvan'ın, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbe öncesi 4 sözcüsü bulunuyordu. Sözcülerden Muhammed Gazlan'dan, darbe karşıtlarının eylemlerine sahne olan Rabia Meydanı'na güvenlik güçlerince 14 Ağustos'ta yapılan kanlı baskından sonra haber alınamadı. Gözaltına alınan diğer sözcülerden Cihad el-Haddad ve Ahmed Arif ise "terör örgütüne mensup olmakla" yargılanıyor. Sözcü Yasir Muhriz ise "Teşkilat ile olan bağını inkar etmesinin" ardından serbest bırakılmıştı.

İhvan üyeleri, Mısır Bakanlar Kurulu'nun Aralık 2013'teki Teşkilat'ı "terör örgütü" ilan eden kararına binaen, "terör örgütüne mensup olmak"tan yargılanıyor.

Yorumlar