Mescid-i Aksa bayramda Filistinlilere yasak

İsrail, Kurban Bayramı'nın ilk iki günü Gazze'den sadece 60 yaş üstü 300 Filistinlinin Mescid-i Aksa'yı günübirlik ziyaret etmesine izin verecek

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa bayramda Filistinlilere yasak
İsrail'in Kurban Bayramı'nın yalnızca ilk iki günü Gazze'den sadece 60 yaş üstü 300 Filistinlinin Mescid-i Aksa'yı günübirlik ziyaret etmesine izin vereceği bildirildi.

Filistin Sivil İşler Bakanlığı Basın Müdürü Muhammed el-Mukadime, İsrail makamlarının Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününde Gazze'den yalnızca 60 yaş üstü 300 Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya günübirlik girişine izin vereceğini belirtti.

Söz konusu kişilerin gruplar halinde Kudüs'e gireceğini aktaran Mukadime, "İlk grup, bayramın ilk günü gidip aynı gün geri dönecek." ifadelerini kullandı.

Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e girmek için önceden İsrail makamlarından izin belgesi alması gerekiyor. İsrail, yalnızca hastalar ve iş adamları ile yabancı pasaport taşıyanlara bu izni verirken, bazen de bayram gibi önemli günlerde 60 yaş üzeri Filistinlilerin Kudüs'e girişine müsaade ediyor.

Yorumlar