Medine'de intihar saldırısı FOTO

Suudi Arabistan'da Medine ve Katif şehirlerinde cami yakınında patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Medine'de intihar saldırısı FOTO
Suudi Arabistan'nın Medine şehrinde bir güvenlik noktasına intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Medine'deki Mescid-i Nebevi yakınında, akşam ezanından hemen sonra meydana gelen intihar saldırısında , saldırganın yanı sıra 2'si sivil 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı ileri sürüldü.

Patlama sonrası olay yerinden dumanlar yükseldiği görülürken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Olay ile ilgili resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama nedeniyle Mescid-i Nebevi'de şiddetli sarsıntının meydana geldiği, olay sonrasında bölgeden dumanların yükseldiği ifade edildi.  

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre Medine'de akşam saatlerince bir canlı bomba,  Mescid-i Nebevi civarında  ibadet yapan ve iftar için hazırlanan kalabalığa yönelik olarak Mescid-i Nebevî'nin dışında bir polis karakolu yakınında  kendini patlattı.

İKİNCİ SALDIRI KATİF ŞEHRİNDE

Suudi Arabistan'ın Katif şehrinde ise edinilen bilgilere göre, iki intihar bombacısı Faraj Al-Omran Camii dışında kendini havaya uçurduğu söyleniyor. Gelen bilgilere canlı bomba dışında henüz hiçbir ölü veya yaralı olmadığı yönünde.

ERDOĞAN KRAL SELMAN'I ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman'ı arayarak Suudi Arabistan'daki menfur terör saldırılarını kınadı. Erdoğan, hayatlarını kaybeden masum sivillere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 

Ayrıntılar geliyor...





















Yorumlar