Maduro Kudüs için 10 bin KM öteden geldi ama Suud...

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, İstanbul'daki Kudüs zirvesine 10 bin kilometre uzaklıktan geldi; ancak 2 bin kilometre uzaklıkta bulunan Suudi Arabistan'dan üst düzey hiçbir yetkili toplantıya katılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Maduro Kudüs için 10 bin KM öteden geldi ama Suud...

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'e peşkeş çekme kararından sonra oluşan tepki kapsamında İstanbul'da düzenlenen Kudüs zirvesi düşündürücü gelişmelere sahne oldu. Toplantıya 50'den fazla İslam ülkesi dave edildiği halde başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı ülkeler üst düzey katılım göstermedi. Toplantıya Türkiye'ye 2 bin kilometre uzaklıkta bulunan Suudi Arabistan'dan özellikle üst düzey katılım bekleniyordu, ancak beklentiler boşa çıktı. Buna karşın, Türkiye'den 10 bin kilometre uzaklıkta Güney Amerika'da bulunan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Kudüs için yapılan daveti kabul ederek İstanbul'a geldi. 

Suudi Arabistan, zirveye 'genel sekreter' seviyesinde temsil edildi. 

Suudi Arabistan'ın İran ile yaşadığı sorunlar nedeniyle ABD'ye olan bağlılığı nedeniyle Kudüs konusunda mesafeli durduğu biliniyor. Öte yandan yeni prens Muhammed Bin Selman'ın birçok konuda batıya daha 'şirin' görünmek için farklı politikalar izlemeye başladığı bilinen bir gerçek. 

İSRAİL'E DAVET EDİLDİ

İstanbul'daki zirveye katılmayan Suudi Arabistan ile ilgili bir üzüntü verici gelişme de İsrail'den gelen haberle yaşandı. İslam ülkeleri İstanbul'da Kudüs'ü konuşurken, İsrail Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ı İsrail'e davet etti. 

Yorumlar

adem suud kahpelik yaptı kardeşlerini sattı kurana terstir yani suud münafıktır