Lübnan'a bir yaptırım da Kuveyt'ten

İran yanlısı tavrı nedeniyle Suudi Arabistan'ın yaptrımına maruz kalan Lübnan'a Kuveyt'ten de yaptırım geldi. Kuveyt, vatandaşlarını Lübnan'a gitmemeleri konusunda uyardı

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'a bir yaptırım da Kuveyt'ten

Kuveyt'in Beyrut Büyükelçiliğinin, vatandaşlarından Lübnan'dan ayrılmalarını istediği bildirildi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'daki Kuveyt vatandaşlarından ülkeden ayrılmaları ve Lübnan'a seyahat etmemesini tavsiye etti.

Karara gerekçe gösterilmedi ancak Kuveyt, son iki gün içinde Lübnan'dan vatandaşlarının ayrılmasını isteyen dördüncü Körfez İşbirliği Konseyi üyesi oldu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, dün vatandaşlarına Lübnan'a seyahat uyarısı yapmıştı.

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Lübnan ordusuna yardımı kesme kararının ardından "Lübnan'ın, Suudi Arabistan'ın İran'daki diplomatik temsilciliklerine yapılan saldırıları kınamama tercihinin" olduğunu belirtmişti.

Suriye'de 300 binden fazla sivilin ölümü ve milyonlarca kişinin yerinden edilmesinde rejim güçleriyle aynı safta yer alan Hizbullah’ın başını çektiği 8 Mart İttifakı’ndan Dışişleri Bakanı Cibran Basil’in, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında, “Suudi Arabistan’ın İran'daki diplomatik temsilciliklerine yönelik saldırılar sonrasında Tahran’a yönelik kınama kararında çekimser oy kullanması” ve Kahire'deki Arap Birliği toplantısında Hizbullah’ın terör örgütü olarak zikredildiği karar metnine ise itiraz etmesinin, krallığın son kararında etkili olduğu, Riyad’daki yetkililerce ifade edilmişti.

Lübnan Bakanlar Kurulu, pazartesi günü konuya ilişkin yaptığı olağanüstü toplantıdan sonra Suudi Arabistan ile ilişkileri düzeltmek için bakanlardan oluşan bir heyetin Körfez ülkeleri turuna çıkacağını açıklamıştı.

Yorumlar