Lübnan'dan çok konuşulacak iddia

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil, ülkenin Rusya ile yapacağı ortak doğalgaz projesini iptal etmeleri için gözlerinin korkutulduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'dan çok konuşulacak iddia

Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil Moskova'da yaptığı açıklamada, 4 Kasım'da başbakan olarak ziyaret ettiği Riyad'da istifa eden ve sonrasında Lübnan'a dönmeyen Saad Hariri'nin Fransa'ya yaptığı ziyaretin güvenli bir şekilde Beyrut'a geri dönmesi amacını taşıdığını söyledi.
Başlıca amacın şu anda Hariri'nin özgürlüğüne herhangi bir şart veya kısıtlama getirmeksizin Lübnan'a geri dönebilmesinin olduğunu söyledi.

Rus Interfax ajansının haberine göre bugün Moskova'da Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşen Bassil, "Bazı taraflar Lübnan'ın liderini yerinden etmek için bazı güçleri kullanmaya çalışıyor" dedi.

Interfax, Bassil ile görüşen Lavrov'un da Lübnan'ın sorunlarını yabancı müdahalesi olmadan çözmesinden yana olduğunu söylediğini duyurdu.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri de twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Daha önce de söz verdiğim gibi, Lübnan'a döneceğim." demişti.

HARİRİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Öte yandan Hariri'den yeni bir açıklama geldi. Riyad ziyareti sırasında görevinden istifa eden LübnanBaşbakanı Saad Hariri, neden istifa ettiği ve Suudi Arabistan'da zorla alıkonulup konulmadığına dair dair spekülasyonlara neden olmuştu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hariri, Arap bölgesiyle ilişkileri ve Lübnan'ın geleceğini tartışmak için Suudi Arabistan'da kaldığını söyledi.

Yorumlar