Lozan'daki Suriye zirvesi şimdiden boş çıktı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Lozan'daki Suriye zirvesinde yeni bir öneride bulunmayacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Lozan'daki Suriye zirvesi şimdiden boş çıktı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Suriye'de 6 yıldır akan kanı durdurmak için düzenlenen yüzlerce toplantı ve zirvelere bir yenisi daha ekleniyor. Lozan'da yapılması planlanan yeni zirveye Türkiye, ABD, Suudi Arabistan, Rusya ve Katar'ın katılması beklenirken; toplantının hiçbir işe yaramayacağı şimdiden belli oldu. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın Lozan'da Rusya, ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılacak Suriye toplantısı için yeni bir teklif hazırlamadıklarını söyledi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lavrov, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının yanı sıra Rusya ile ABD arasında yapılan ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nda teyit edilen anlaşmada uluslararası işbirliği stratejisine net biçimde yer verildiğinin altını çizerek, Moskova'nın yeni bir teklif sunmayacağını vurguladı. 'BATILI ÜLKELER ATEŞKES İÇİN ADIM ATMADI' Batılı ülkelerin Suriye'de ateşkesin yeniden başlatılması yönünde adım atmadığına dikkat çeken Lavrov, BMGK kararının ve Rusya-ABD anlaşmasının uygulanması için birtakım adımlar önereceklerini ifade etti.  Lavrov, yarınki toplantıyla ilgili özel bir beklentisi olmadığını da kaydetti.
 

Yorumlar