Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, "Yapılan ihlalleri hafife almıyoruz ancak biz çözüme giden tek yolun diyalog, BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararlar ve Körfez girişiminden geçtiğini yineliyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Yemen krizinde çözüme giden tek yolun diyalogdan geçtiğini söyledi.

BM Özel Yemen Temsilcisi Şeyh Ahmed, hükümet heyetinin, Husilerin ihlalleri nedeniyle görüşmeleri askıya almasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde görüşmelere hakim olan olumlu havaya rağmen hükümet heyeti, Husilerin ateşkesi ihlal ettiği yönündeki raporlar üzerine müzakereleri askıya aldı." ifadesini kullandı.

Hükümet heyetinin bu adımı atmasını anlayışla karşıladığını vurgulayan Şeyh Ahmed, çözüm sağlanması için taraflar arasındaki meselelerin şeffaf bir şekilde diyalog masasında ele alınması gerektiği üzerinde durdu.

"Yapılan ihlalleri hafife almıyoruz ancak biz çözüme giden tek yolun diyalog, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) aldığı kararlar ve Körfez girişiminden geçtiğini yineliyoruz." diyen Ahmed, bugün hükümet ve Husileri temsil eden heyetlerle yaptığı görüşmelerde, taraflardan ortak görüşme yapmaksızın sorunların çözümü için çalışma sözü aldığını kaydetti.

BM'li uzmanların heyetlerin krizin çözümü için getirdikleri önerileri değerlendirdiğini Ahmed, görüşmelerin yeniden başlamasını umut ettiğini dile getirdi.

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde hükümeti temsil eden heyet, Husilerin ateşkes ihlallerini sürdürmesini protesto amacıyla müzakereleri resmen askıya aldığını duyurmuştu.

Husi ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlılarını görüşmelerde temsil eden heyetin başkanı Muhammed Abdusselam da hükümet heyetinin kararıyla ilgili olarak "barış istemeyenlerin görüşmelerin durması için bahaneler ürettiği" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar