Kürt yönetimi tepkili: PKK'yı Musul'a sokacaklar

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Meclis Vekili Şemo, PKK'nın Şii milislerin içine karıştırılarak Musul'a sokulacağını belirterek tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Kürt yönetimi tepkili: PKK'yı Musul'a sokacaklar
Irak bölgesel Kürt parlamentosu vekili Şeyh Şemo, Irak merkezi hükümetinin Musul Operasyonu ittifakına PKK'yı da dahil etmek istediğini söyledi ve Türkiye'nin tepkisini çektiği için Irak hükümetini eleştirdi.

Irak bölgesel Kürt parlamentosunda Ezidileri temsil eden Milletvekili Şeyh Şemo, yaptığı basın açıklamasında, Sincar (Şengal) bölgesindeki PKK terör örgütü militanlarının, IŞİD'e karşı düzenlenecek olan Musul operasyonuna Şii milis örgütü olan 'Haşdi Şabi' teşkilatı bayrağı altında katılacağını öne sürdü. Şemo, PKK'lıların bölüklere dağıtılacağını ve Haşdi Şabi simgesi taşıyan üniformalar giyeceklerini söyledi.

IRAK HÜKÜMETİNİN PLANINI ELEŞTİRDİLER

PKK'nın Musul'un kurtarılması için düzenlenecek operasyona katılması durumunda Türkiye'nin tepkisinden endişe ettiğini ifade eden Şemo, merkezi hükümet tarafından desteklenen PKK'nın Irak Kürdistanı'nda kargaşaya neden olacağını belirterek Irak hükümetini suçladı. 

Öte yandan Şengal Kaymakamı Mahma Halil da, merkezi hükümetin PKK'yı Türkiye'ye karşı koz olarak kullanmasının, bölgede sorunlara yol açarak kaos yaratacağının altını çizdi.

Yorumlar