Kritik toplantının sonucu belli oldu

Kuzey Irak'ın geneli ve Kerkük'te artan gerilimi bitirmek için bugün Süleymaniye kentinde kritik bir toplantı düzenlendi. Irak Cumhurbaşkanı Masum'un da katıldığı toplantıya Barzani ile bölgedeki siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Masum'un Bağdat yönetimi adına son bir kez daha tekrarladığı, "referandumu iptal" çağrısı toplantıda karşılık bulmadı.

Google Haberlere Abone ol
Kritik toplantının sonucu belli oldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyinde savaşın eşiğine gelen Bağdat yönetimi ile Erbil yönetimleri arasında bugün son bir kritik toplantı daha yapıldı. Ancak toplantıdan bir sonuç çıkmadı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin yardımcılarından Hemin Hawrami, Irak'ın müzakereler için şart koştuğu '25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu iptal edin' talebini reddettiklerini açıkladı.

Kerkük'te gerginlik devam ederken Süleymaniye'nin Dukan ilçesinde bir araya gelen IKBY Başkanı Mesud Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum görüşmesinin sonuçları belli oldu.

Barzani'nin yardımcılarından Hemin Hawrami, Irak'ın müzakelerin ön köşulu olarak sunduğu "25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu geçersiz kılın" maddesini reddettiklerini söyledi.

Tarafların krizin barışçıl yöntemlerle çözülmesini istediklerini  yinelediklerini vurgulayan Hawrami, Irak ordusundan gelen 'askeri tehditler' karşısında kendilerini savunacaklarını belirtti.

Hawrami, Bağdat'la görüşmelerin başlaması durumunda ise söz konusu müzakerelere tüm Kürt partilerinin ortak katılacağının ve tek taraflı görüşmeler yapılmacağının altını çizdi.

Yorumlar