Kerry ile Zarif 'uygulama' için görüşecek

Kerry ile Zarif New York'ta buluşarak anlaşmanın uygulamasını ele alacak

Google Haberlere Abone ol
Kerry ile Zarif 'uygulama' için görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in yarın New York'ta bir araya geleceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kerry ile Zarif'in yarın New York'ta yapacakları görüşmede 5+1 ülkeleri ile İran arasında geçen yaz varılan nükleer anlaşmanın uygulanması konusunu, bunun yanı sıra Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel konuları ele alacakları belirtildi.

Bakanlık Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında, Suriyeli muhaliflerin taraflı erteleme kararı aldığı Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin de gündeme geleceğini aktardı.

"İran yönetimi, anlaşmanın getireceği yaptırımların hafifletilmesi konusunda istediklerini elde edememekten şikayet ediyor. Amerikan yönetimi, bu görüşmede İranlıların endişelerini dindirmek için bir şey yapacak mı?" sorusu yöneltilen Kirby, İran'ın bu tür endişelerinin farkında olduklarını, konunun New York'ta Zarif tarafından masaya getirileceğini bildiklerini söyledi.

Kirby, "Onların açısından bu mesele anlaşmanın uygulamasıyla ilgili. Kerry de bunu konuşmaya hazır" ifadesini kullandı.

John Kirby, ayrıca Kerry'nin New York'tan Mısır'a geçeceğini, 20 Nisan'da Kahire'de Msır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile bir araya geleceğini kaydetti.

Kerry, Mısır'dan ise Suudi Arabistan'a geçerek 21 Nisan'da ABD Başkanı Barack Obama'nın bu ülkeye düzenleyeceği ziyarete refakat edecek.

Yorumlar