Kerry, Hicab ile telefonda Halep'i görüştü

Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Hicab, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile telefonda görüştü

Google Haberlere Abone ol
Kerry, Hicab ile telefonda Halep'i görüştü
Suriyeli muhalif grupların oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Başkanı Riyad Hicab'ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda Halep'te yaşanan saldırıları görüştüğü bildirildi.

Komiteden yapılan yazılı açıklamaya göre Hicab, Kerry ile gerçekleştirdiği görüşmede, Halep'te "gerçek bir felaket yaşandığı" ve bunun yaklaşık 6 yıldır Suriye halkının yaşadığı büyük felaketin bir parçası olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Hicab, Esed rejimi ile Rus uçaklarının uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar kullanmasının Rusya'nın taraf olduğu uluslararası anlaşma ve kanunlara saygı göstermediği ve hatta Birleşmiş Milletler'in (BM) kararlarına açıkça karşı çıktığının göstergesi olduğunu ifade etti.

"Suriye halkı özgürlüğünü kazanmaya ve diktatör rejimden adalet ve hukuk devletine geçmeye kararlı." diyen Hicab, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı grupların rejim ve müttefiklerinin saldırılarına karşı sivil halkı koruyabilmesi ve terörle mücadele edebilmesi için desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Kerry ise ABD'nin, Halep'te sivillere yönelik saldırıların durması ve insani yardımların tüm bölgelere ulaştırılması için ateşkes sağlanmasına çalıştığını söyledi.

Suriye'de rejim güçleri ile Rus uçakları, ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e hava saldırılarını artırırken, bu saldırılarda 500'e yakın sivilin hayatını kaybettiği, bin 600'den fazlasının yaralandığı kaydediliyor.
 

Yorumlar