Katar Emiri Al Sani Azerbaycan’da

Al Sani, Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü. Azerbaycan ve Katar arasında gümrük memurlarının eğitimi, ulaştırma, bütçe ve maliye, tarım, yüksek eğitim ve bilimsel araştırma ile yargı alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Katar Emiri Al Sani Azerbaycan’da

Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüştü.

Aliyev, Al Sani'yi cumhurbaşkanlığı konutunda resmi törenle karşıladı.

Azerbaycan ve Katar milli marşlarının çalındığı tören sonrasında heyetlerarası görüşme gerçekleştirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, heyetlerarası görüşmenin ardından yapılan ikili görüşmede Aliyev ve Al Sani, Azerbaycan ve Katar arasındaki siyasi ilişkilerin gelişiminden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Tarafların, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için iyi bir potansiyelin bulunduğunda hemfikir kaldığı görüşmede, Al Sani'nin ziyaretinin bu ilişkilerin güçlenmesinde katkı yapacağı ifade edildi. Görüşmede, ayrıca, ikili ilişkiler ve güncel konular üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Al Sani'nin temasları kapsamında Azerbaycan ve Katar arasında çeşitli anlaşmalar da imzalandı.

Aliyev ve Al Sani'nin hazır bulunduğu törende ilgili bakanlar, gümrük memurlarının eğitimi, ulaştırma, bütçe ve maliye, tarım, yüksek eğitim ve bilimsel araştırma ile yargı alanlarında işbirliği anlaşmalarına imza attı.

Törende ayrıca, "Diplomatik ve özel pasaportlara sahip vatandaşlar için vizelerin kaldırılmasıyla ilgili anlaşmada değişiklikler yapılmasıyla ilgili" protokol ve hükümetler arası ortak ekonomik, ticari ve teknik komisyonun oluşturulması yönünde anlaşma da imzalandı.

Aliyev, imza töreninin ardından Al Sani'nin onuruna yemek verdi.

Yorumlar