Kassam Tuygayları'ndan İsrail'e yalanlama

Kassam Tugayları, İsrail ordusunun yeni keşfettiğini duyurduğu tünelin eski olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Kassam Tuygayları'ndan İsrail'e yalanlama
Hamas Hareketi’nin askeri kanadı İzzeddin el-Kasam Tugayları'ndan, İsrail ordusunun yeni keşfettiğini açıkladığı tünelin eski olduğu bildirdi

Kasam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze sınırında yeni keşfettiğini açıkladığı tünelin, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılar sırasında Kassam'ın operasyon düzenlediği tünel olduğu belirtilerek, İsrail'in bu tür iddiaları, saldırılarını meşrulaştırmak amacıyla ortaya attığı kaydedildi.

Söz konusu tünelin İsrail tarafından patlatıldığı ve içine su pompalandığı görüntülerin daha önce dünya kamuoyu tarafından izlendiği ifade edilen açıklamada, İsrailli askeri ve siyasi yetkililerin, bölgenin geleceğiyle oynamaması ve olup biteni kavramaya çalışan bölgesel ve uluslararası taraflara yalan söylememesi konusunda uyarıda bulunuldu.

İsrail'e ait savaş uçakları, dün akşam ve bu sabah Gazze Şeridi'ndeki farklı bölgelere füze saldırıları düzenlemiş, saldırılarda bir Filistinli kadın hayatını kaybetmişti.

KADIN TOPRAĞA VERİLDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinli Zine el-Umur'un cenazesi toprağa verildi.

Hava saldırısında hayatını kaybeden 55 yaşındaki Umur için Han Yunus kentinde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda Filistinli katıldı. Umur'un cenazesi törenin ardından kentteki mezarlığa defnedildi.

Zine el-Umur, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Gazze'nin güneyini hedef alan hava saldırısında şarapnel parçası isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar