İsrail'den Filistinlilere karşı yeni kararlar

İsrail hükümeti, dün yaşanan olayları bahane ederek yeni baskıcı uygulamalar için karar aldı

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Filistinlilere karşı yeni kararlar

İsrail hükümetinin, dün yaşanan olayların ardından bir dizi güvenlik önlemi alıp, medya organlarını da kapsayan yaptırımlarda bulunmayı kararlaştırdığı bildirildi.

İsrail İbrani radyosunun haberine göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinde dün gece yapılan toplantıda, "Filistinli gençlerin saldırıları karşısında alınacak güvenlik önlemleri" konuşuldu. Toplantıda, Filistinlilerin girişinin engellenmesi için Kudüs'ün çevresindeki tel örgülerin onarılması ve El Halil kentinin güneyindeki Terkumya bölgesine tel örgülerin konulması kararlaştırıldı.

Ülkede illegal olarak ikamet eden Filistinlilere ulaşım ve konaklama imkanı sağlayanların cezalandırılmasını öngören bir kanunun yürürlüğe girmesi konusunda atılacak adımların hızlandırılması ve propaganda yapan kanalların kapatılması, ticaret ve iş için verilen izinlerin büyük ölçüde geri çekilmesi yönünde de kararların alındığı belirtildi.

Bu adımların, güvenlik güçlerinin saldırıları düzenleyenlerin köylerinin güvenlik kordonuna alınması gibi bir takım uygulamalarına ek olarak atılacağı ifade edildi.

Toplantıda İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve Şabak temsilcileri gibi güvenlik yetkililerinin hazır bulunduğu kaydedildi.

İsrail ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te dün meydana gelen olaylarda da dört Filistinli ve bir İsrailli ölmüş, ikisi polis on İsrailli yaralanmıştı.

Yahudi yerleşimciler, geçen yılın temmuz ayı sonunda Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artmıştı.

Geçen yılın ekim ayından bu yana hemen hemen her gün, "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Yorumlar