İsrail yine Gazze'ye saldırdı

Gazze'ye yönelik ihlallerine devam eden İsrail, bugün bazı bölgelere yine saldırdı

Google Haberlere Abone ol
İsrail yine Gazze'ye saldırdı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde bulunan bazı hedefleri vurduğu bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hava Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a ait bazı hedefleri vurdu." denildi. Gazze'deki bazı noktaların da tanklarla bombaladığına işaret edilen açıklamada, öğle saatlerinde Gazze'den İsrail'in Siderot kentine düzenlenen roket saldırısına bu şekilde karşılık verildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Gazze'deki görgü tanıkları ise Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Beyt Lahya beldesinde bulunan eğitim alanının İsrail savaş uçakları tarafından vurulduğunu, Beyt Hanun beldesinin doğusuna da İsrail ordusunun 3 top mermisi attığını aktardı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da, İsrail saldırılarında Filistinli bir gencin yaralandığını söyledi. Kudra, yaralı gencin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

İsrail ordusundan öğle saatlerinde yapılan açıklamada, Gazze'den atılan bir roketin İsrail'in Siderot kentindeki açık bir alana düştüğü, olayda ölen ya da yaralananın ise bulunmadığı duyurulmuştu.
İsrail'in gerekçe olarak gösterdiği roket saldırısını ise Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.


 

Yorumlar