İsrail yeni işgal planını açıkladı

İsrail işgal yönetimi, Doğu Kudüs’teki varlığını güçlendirmeye yönelik yeni planı açıkladı

Google Haberlere Abone ol
İsrail yeni işgal planını açıkladı
İsrail, Doğu Kudüs’teki varlığını güçlendirmeye yönelik güvenlik planı kapsamında yeni işgal merkezleri ile 2 bin civarında işgalci takviyesi yapacağı bildirildi.

İsrail devlet radyosunda yer alan habere göre Kudüs Emniyet Müdürü Yoram Ha-Levy, Kudüs’teki İsrail polisini güçlendirecek planın yürürlüğe konulduğunu açıkladı.

Plana göre Kudüs’ün Rasu’l-Amud, Cebelu’l-Mukebbir, Silvan, İsaviyye ve Sur Baher mahallelerinde 5 yeni işgal merkezinin kurulacağını belirten Ha-Levy, plan çerçevesinde Kudüs’te bin 200 ila 2 bin yeni işgalcinin görevlendirileceğini ifade etti.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, amacı Kudüs’ün mahallelerinde “kanunları uygulamak ve düzeni sağlamak” olan planın “tam olarak” uygulandığını kaydederek, planın, kanunları uygulaması ve düzeni sağlaması için polise gerekeni sağlayacağını söyledi.

Öte yandan, İsaviyye Mahallesi Muhtarı Muhammed Mahmud Ubeyd, kendisi ve mahalle sakinlerinin plana karşı çıktıklarını dile getirerek, karakolların kurulmasının “mahalleli ile İsrail polisi arasında sürtüşmelerin artmasına” neden olacağını vurguladı.

Mescid-i Aksa’daki din eğitiminden sorumlu Nacih Bukeyrat ise kendisinin de plana karşı çıktığına işaret ederek, “İşgalci İsrail, her yerde polis merkezleri kurarak Filistinli vatandaşlara baskı operasyonları uyguluyor. Geçmiş dönemde eski belde askeri kışlaya dönüştürüldü. Bu, durumların her an gerginleşebileceği anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar