İsrail sürgün kararını hızlandırdı

İsrail parlamentosu, saldırı düzenleyen Filistinliler ve ailelerinin Gazze'ye gönderilmesini öngören yasa tasarısının hızlandırılmasına karar verdi

Google Haberlere Abone ol
İsrail sürgün kararını hızlandırdı

İsrail parlamentosunun İsraillilere saldırı düzenleyen Filistinliler ve ailelerinin Gazze'ye gönderilmesini öngören yasa tasarısının hızlandırılmasına karar verdiği bildirildi.

İsrail parlamentosu Knesset'ten yapılan açıklamada, meclisin İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz tarafından başlatılan İsraillilere saldırıda bulunan Filistinliler ve ailelerin Gazze'ye gönderilmesini öngören yasa tasarısının kanunlaştırılması sürecinin hızlandırılmasını kabul ettiği belirtildi.

İsrail radyosunun haberinde de İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz'ın tasarının gelecek hafta kanunlaşacağı yönündeki görüşüne yer verildi.

Tasarının caydırıcı olduğunu söyleyen Katz, kanun tasarısının İsrail güvenlik ve istihbarat birimlerinin faaliyetlerinin yerini almayacağına dikkati çekti.

"Bu adım Filistinli ailelere açık bir 'eğer saldırı olursa siz Gazze'ye, Suriye'ye sürüleceksiniz ve bir daha buraya dönemeyeceksiniz. Bu yüzden çocuklarınıza sahip çıkın ve onları durdurun' mesajı olacak" diyen Katz, "eğer evlerini yıkmak işe yaradıysa uzaklaştırılmaları daha etkili olacaktır." ifadelerini kullandı.

Knesset'teki Arap milletvekillerinden Usame es-Sadi, kararı kınayarak, "Bu kanun kara bir lekedir. İsrail Filistin vatandaşlarını bağlayıcı bir kanun çıkartamaz."dedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "İsraillilere karşı saldırı eylemleri düzenleyenlerin yakınlarının Batı Şeria'dan Gazze'ye gönderilmesini" öngörecek uygulamaların yasal açıdan incelenmesini istediği bildirilmişti.

Yorumlar