İsrail şimdi de Mısır'la ilişkileri düzeltti

Yakın zamanda Türkiye ile ilişkilerini normalleştiren İsrail akabinde Afrika açılımına başladı. Son olarak da Mısır ile yakınlaşmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
İsrail şimdi de Mısır'la ilişkileri düzeltti
Türkiye ile yaşadığı problemi 'özür ve tazminat'la düzelten İsrail, akabinde Afrika ülkelerine açılımda bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Afrika ülkelerine bir dizi ziyaret düzenledi. İsrail'in daha sonra da Mısır ile işbirliğini geliştirmek için girişimlere başlaması dikkat çekti. Mısır Dışişleri Bakanı tarafından İsrail'e düzenlenen ziyaretten sonra bir açıklama yapan Netanyahu, "gurur verici" ifadesini kullandı. 

İsrail devlet radyosunun haberine göre, liderliğindeki Likud Partisi'nin grup toplantısında konuşan Netanyahu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin ziyaretine değindi.

Netanyahu, "Mısır ile işbirliği yapmak, İsrail için uluslararası yönden ve güvenlik açısından gurur verici." dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin 9 yıl aradan sonra ülkeye yaptığı ziyaretin iki ülke arasında önemli bir yakınlaşmaya işaret ettiğini kaydeden Netanyahu, Şükri ile Filistin tarafıyla barış süreci ve bölgesel meselelerin yanı sıra önemli konuları ele aldıklarını bildirdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Kudüs'e gelen Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenlemişti. Şükri, bölgede barışın sağlanması için Abdulfettah es-Sisi'nin önerisini sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Yorumlar